Steakek Steakje!


Ha Argentína, akkor marhahús ha marhahús akkor: STEAK! Ez nem kérdés.

A marhahús fogyasztása a pampákon kezdődött a gauchokkal vagyis tehénpásztorokkal. Bár az Ő történetükben sok érdekességet lehetne felvonultatni, de mi most a számunkra legérdekesebb vonatkozásban említjük őket. Túl azon, hogy az argentin gasztronómia többnyire az olasz, a baszk és a spanyol konyha keveréke leginkább a grillezett ételeiről híresült el. A legtöbb helyi étteremnek saját grillsütőterme van, ahol a vendégek akár maguk készíthetik el az ételeket avagy kísérhetik végig a professzionális séfek sütéseit. Mivel nálunk a H2G grill oktatóközpontban sincsen ez másképp ezért az argentin hangulat mindenképpen garantált.  

Menü:

Pan al ajo egy tipikus argentin előétel. A petrezselyem a vaj és a fokhagyma keveréke, mely aranybarnává teszi a bagettet megfelelően előkészíti a gyomrunkat az étkezéshez. Ehhez nagyon jól passzol a sütőtök másik arca az ecetes édes fűszeres krémleves. Az asado nyárson sülő marha és bárány illata belengi egész Argentínát és a grilliskola udvarára is elér. És, hogy a végén a sort egy igazi különlegességgel zárjuk elészítjük nektek a "Budin"-t, amely egy tradicionális argentin kenyérpuding a csábító karamellel. 

 


Jelentkezem a kurzusra

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.