ÁSZF

Az Általános  Szerződési  Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF)  célja,  hogy  a  a H2G- How to grill- Grilliskola (a  továbbiakban: H2G) főzőtanfolyamaira történő jelentkezési, lemondási, részvételi, valamint a főzőiskola szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket meghatározza! 
 
A Szolgáltató adatai:
•    Cégnév: SPATREND KFT.
•    Székhely: Üröm, Kőbánya utca 16. 
•    Adószám: 14067585-2-13
•    Elérhetőségek:
www.h2g.hu
info@h2g.hu
Telefon: 0630 1570516
  
Részvételi feltételek

A www.h2g.hu weboldalon a H2G főzőtanfolyamain való részvételi lehetőséget értékesít.

Bemutató
Tulajdonképpen nem egy hagyományos vacsora és nem is egy tipikus főzőtanfolyam, hanem valahol a kettő között egy hibrid, mert miközben készül a menü, minden részletet megmutatunk, ami egy tökéletes vacsorához kell az alapanyagok gondos előkészítéstől, az eszköz használaton át az igényes tálalásig. Nem kell izgulni, mert a vacsorát profi séfjeink vezényelik le és készítik el, az összes tudásukat és tapasztalatukat latba vetve, hogy egy igazán maradandó élmény legyen a speciális grill vacsora.
Kurzus
Mondhatnánk, hogy hagyományos értelemben ezek az alkalmak olyanok, mint a legtöbb főzőtanfolyam mert, a vacsorát együtt készítjük el. Amiben mégis más az az, hogy minden esetben grillezünk vagy füstölünk, ha úgy adódik akkor pedig BBQ-unk. Az iskola elgondolását szem előtt tartva a grill eszközök előkészítésétől az utolsó mozzanatig mindent közösen csinálunk: az alapanyagok előkészítését és a tálalást is, ezért minden kreativitásotokra, bátorságotokra és lazaságotokra szükség lesz.
Tanfolyam
Sem nem bemutató sem nem kurzus, hanem egy több napos egymásra épülő oktatás. Az iskola szó hagyományos értelemben itt nyer értelmet, hiszen a tanfolyam végén Grill Master illetve Master of BBQ oklevéllel is elismerjük a tanfolyamon való részvételt. A tanfolyam összesen 4 alakomból áll. 


A kurzusokon/ bemutatókon/ tanfolyamokon (a továbbikan gyűjtőnéven: kurzus) való részvételre a www.h2g.hu weboldalon keresztül  történő regisztráció után van lehetőség. Ön az internetes felületen keresztül történő jelentkezéssel kijelenti, hogy:
•    elolvasta és elfogadta a H2G főzőtanfolyamaira történő  jelentkezési, lemondási feltételeket
•    a weboldal használatával kapcsolatos előírásokat
•    a weboldalon történő regisztrációs és részvételi feltételeket
•    a szolgáltatásaira vonatkozó szerződési  feltételeket és adatkezelési szabályokat, és annak minden pontjával egyetért.
A kurzusokat legalább 8 jelentkező esetén tartjuk meg. A kurzusok maximális létszáma 14 fő, ami módosulhat a rendezvény jellegétől függően. Kurzusaink bármelyikére lehetséges privát árajánlatot kérni.
Iskolánkat leginkább felnőtteknek ajánljuk, de gyermekeket is szívesen várunk a program  nehézségi fokától függően. Amennyiben a gyermek felnőtt kísérővel érkezik, a részvételi díjat ebben mindkét főnek teljes áron számoljuk fel.

A kurzusra történő jelentkezés: 

•    Az adott kurzus oldalán ki kell tölteni a jelentkezési űrlapot, majd utána „Jelentkezem”/ “Elküldöm!” gombra kattintva el kell küldeni a regisztrációt! 
•    A kurzusra való jelentkezésről minden esetben e-mailben tájékoztatjuk, hogy a bejelentkezés sikeres volt és rendszerünkben rögzítésre került.
Abban  az  esetben,  ha  a regisztrációt követő 10 percen belül nem kapja meg a visszaigazoló automatikus e-mailt keressen meg bennünket elérhetőségeink egyikén. Kérjük ebben az esetben ellenőrizze a spam mappát is. 
A  regisztráció akkor tudjuk érvényesíteni és véglegesíteni, amennyiben a kiválasztott kurzus árát banki átutalással rendezte. 
A banki utalások az Raiffeisen Banknál vezetett 12042809-01068681-00100005 számú bankszámlára történnek. A fizetés a jelentkezéstől számított 1 munkanapon belül (ha pénteki napon történik a jelentkezés, az átutalás esedékessége a következő munkanap, ami legtöbbször a következő hétfő).
A jelentkezés akkor válik véglegessé, ha a fizetés megtörtént, és az összeg beérkezett. Az összeg beérkezése után a jelentkező által megadott címre kiállított elektronikus számlát küldünk e-mailben.

A kurzusok menete:

A kurzusok hossza átlagosan  kb.  4  óra, amit befolyásol az aktuális létszám, a program során felmerülő kérdések mennyisége és a résztvevők jártassága a témában. Ettől függően a program hossza lehet 3,5 óra de 4,5 óra is.
A kurzus résztvevőinek  a  kezdést megelőzően 20 perccel ajánlott a helyszínen megjelenni. A jelentkező késése esetén nincs lehetőségünk a tanfolyam időtartamának meghosszabbítására, a programba azonban a késve érkező is bekapcsolódhat.
A kurzus pontos menetének ismertetése után lépésről lépésre haladunk végig az adott tanfolyam receptjeinek elkészítésén. Minden fogás elkészítésénél bemutatjuk a felhasználásra kerülő különleges alapanyagokat, azok beszerzési helyeit, előnyeit más alapanyagokkal szemben. Megmutatjuk a szükséges konyhatechnológiai és grillsütői ismereteket, amik a recept elkészítés során felmerülhetnek. Ezek segítségével a résztvevők otthon a saját konyhai rutinjukat bővíthetik, amely lehetővé teszi, hogy rövidebb idő alatt, kevesebb fáradsággal, jobb ízű, szebb megjelenésű fogásokat készíthessenek. Amennyiben nem BEMUTATÓ alakomra jelentkezett úgy a  programban meghirdetett recepteket a résztvevők saját maguk készítik el a séf segítségével. A kurzuson készült ételek elfogyaszthatók és/vagy hazavihetők.
A jelentkezők a főzőiskola által biztosított alapanyagokat, eszközöket használnak. Saját maguk által a helyszínre szállított alapanyagot, eszközt nem használhatnak.
A  résztvevő saját hibájából, vagy a tanfolyamok más résztvevőjének hibájából bekövetkezett balesetekért a H2G felelősséget nem vállal. A személyi sérüléssel járó balesetről valamennyi esetben  a helyszínen jegyzőkönyvet veszünk fel, amelyet a jelenlévő séf, valamint szükség esetén más, a kurzuson részt vevő személy az aláírásával hitelesít.
A jelentkezés módosítható a következő feltételekkel: 

•    Ha 4 nappal a kurzus előtt mondod le, akkor ezt még díjmentesen megteheted.
 
•    Ha 2 nappal a kurzus előtt mondod le, akkor a kurzus díjából visszatérítünk 10.000 HUF-ot. Ebben az esetben javasoljuk, hogy válassz másik időpontot vagy keress magad helyett valakit, aki szívesen eljönne helyetted. 
Ezt mindenképpen e-mailben jelezd: info@h2g.hu

Lehetőséged van még arra is, hogy a vissza nem térített összeget a kiállító termünkben megtalálható grillsütők vásárlására fordítsd. Amennyiben ezzel a lehetőséggel élnél kérlek ezt is jelezd a fent megadott e-mail címen.
Ehhez mindenképpen szükséged lesz a banki bizonylatra, hogy igazolni tudd a tranzakciót. Ezt a vásárlás során kell felmutatnod. Amennyiben ezt nem tudod igazolni úgy sajnos nem áll módunkban érvényesíteni a kedvezményt.   

•    Ha 24 órával a kurzus előtt mondod le, akkor sajnos a kurzus árát nem áll módunkban visszatéríteni. Viszont itt is élhetsz a lehetőséggel, hogy a kurzus árát beszámítsuk egy esetleges grillsütő vásárlása során ugyanazokkal  a felételekkel, amit az előzőekben leírtunk! 

•    A részvételi lehetőség átruházható annak érdekében, hogy ne vesszen el, ha 72 órán belül történne a lemondás.

Kurzusok elmaradása, módosítása 
A  „H2G” fenntartja a jogot arra, hogy a kurzusok időpontját vagy előre meghirdetett tematikáját módosítsa.  A kurzus esetleges elmaradásáról vagy az időpontváltozásról  a „H2G” legalább 24 órával a tanfolyam előtt a jelentkezés során megadott e-mail címre küldött levélben értesíti jelentkezőket.
Amennyiben bármely kurzus a jelentkezők érdekkörén kívül eső okból nem kerül megtartásra ide értve azt az esetet is, ha nincs meg a kurzus elindításához szükséges minimális 2 fős létszám, a már befizetett részvételi díj bármely szabad létszámmal rendelkező főzőtanfolyamra felhasználható. Amennyiben a jelentkező  nem kíván  az ily módon  biztosított részvételi lehetőséggel élni, erre vonatkozó igénye közlésétől számított 8 munkanapon  belül a kurzus  részvételi díját a „H2G” visszatéríti.

Menük
A H2G a menüsor meghatározásának kizárólagos jogát fenntartja. Amennyiben a jelentkező valamely alapanyagra allergiás, vagy érzékeny, jogosult az alapanyagok vonatkozásában a kurzust megelőzően tájékoztatást kérni. Amennyiben lehetséges, a H2G a jelzett  alapanyag helyettesítéséről gondoskodik.
A menüsorok – kurzustól függően – három vagy négy fogásból állnak.
Kapcsolattartás
A jelentkezőkkel való kapcsolattartás az online regisztráció vagy a személyes jelentkezés során megadott e-mail címen és telefonszámon történik. A H2G nem felel a megadott telefonszám vagy  e-mail  cím  elérhetőségéért,  az  e-mail  szolgáltatás  működéséért.  A  jelentkezővel  való kapcsolatfelvétel ezen okból történő meghiúsulásából eredő károkért a H2G nem felel.
Részvételi díjak

Bemutató
1 fő / alkalom/  30.000 Ft + ÁFA (?)
Kurzus 
30.000 Ft/ 35.000 Ft
Tanfolyam
120.000 Ft
A részvételi díj tartalmazza:
•    az ételek elkészítését
•    az elkészítéshez szükséges elméleti ismeretek átadását 
•    a szükséges alapanyagokat 
•    a kötényt és a főzéshez szükséges konyhai eszközök használatát
•    a főzőtanfolyam során alkohol mentes frissítőt/ásványvizet 
•    az elkészült ételek elviteléhez szükséges csomagolóanyagokat
•    a menühöz passzoló alkoholos italokat  
•    igény szerint a receptek e-mailes megosztását 

Fizetési feltételek

Banki átutalás
A jelentkező kiválasztott kurzus részvételi díját banki átutalással jogosult megfizetni. Banki átutalás esetén a regisztráció az alább megjelölt bankszámlán történő jóváírását követően aktiválódig.  Ennek  megfelelően  célszerű  az átutalást  úgy kezdeményezni,  hogy a részvételi díj jóváírására legkésőbb a kurzus időpontját megelőző munkanapon sor kerüljön.
A banki átutalás adatai
Kedvezményezett: SPATERND KFT.
Kedvezményezett számlaszáma: Raiffeisen Bank: 12042809-01068681-00100005
Az átutalás közleményében a következőt fel kell tüntetni: 
•    a befizető nevét
•    a kurzus dátumát 
Az átutalás beérkezését követően az átutalásról kiállított elektronikus számlát küldünk a jelentkezéskor megadott e-mail címre.
Ajándékutalvány 
A „H2G” lehetőséget biztosít ajándékutalvány vásárlására. A vásárlást követően az Ajándékutalványt elektronikus formában nyomtatható formátumban küldjük el a megadott e-mail címre. A jelentkezés után az űrlapban megadott e-mail címre azonnal automatikus e-mailt küld a rendszer, amiben jelezzük, hogy a jelentkezést elfogadtuk  Az ajándékutalvány voucher formájában beváltható egy adott BEMUATATÓRA/ KURZUSRA/ TANFOLYAMRA.  
Az ajándékutalvány 1 éven belül bármelyik kurzusra felhasználható, amennyiben a kurzus értéke nem haladja meg a 30.000 FT-ot. Ha a kiválasztott kurzus ára meghaladja ezt az értéket, akkor lehetőség van a kurzus árát kiegészíteni.. A lejárt ajándékutalvány sajnos nem áll módunkban elfogadni. Az ajándékutalvány beváltásánál ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a jelentkezésnél. Kérlek olvasd el figyelmesen az erre vonatkozó ÁSZF-ünket (link) vagy lapozd fel el a GYIK menüt itt: (link)
Az ajándékutalvánnyal együtt küldünk egy kódot is, amit a nyomtatás után a kártyán üresen hagyott  fehér rubrikába kell beírni. Az ajándékutalvány érvényesítésekor ezt a kódot mindenképpen fel kell tüntetni. Az utalvány csak ezzel kóddal együtt érvényes.
Ha az ajándékozott bejelentkezik, akkor a részvételi szándékát a módosítási feltételeknek megfelelően az ajándékutalvány érvényességi idején belül módosíthatja.
Az ajándékutalvány készpénzre nem váltható.

Részvételi szabály
A kurzusokon való részvétel lehetősége a jelen  ÁSZF-ben foglaltak szerint bárki részére nyitva áll. A résztvevők a konyhát, valamint annak felszerelési tárgyait, a rendelkezésre bocsátott eszközöket kizárólag  a  jelen  szerződésben rögzített célokra és rendeltetésszerűen jogosultak  használni, és felelősek az azokban a magatartásukkal összefüggésbe hozható károkért. A „H2G” nem vállal felelőséget a konyhában nem a Megbízott személyzet felróható hibájából keletkezett személyi sérülésekért illetve károkért ide értve a konyhai baleseteket is. 
A kurzus résztvevője a regisztráció véglegesítésekor kijelenti, hogy a kurzus alatt történő konyhai balesetek esetében rendelkezik a megfelelő egészségügyi biztosításokkal, és kifejezetten csak abban az esetben terheli a szervezőt jelen esetben a „H2G”-t kártérítéssel, ha az bizonyítottan a „H2G” hibájából adódott.  
A kurzusokon való részvételt a „H2G” megtagadhatja, amennyiben a résztvevő:
•    ittas állapotban érkezik a kurzusra
•    magatartásával kifejezetten sérti és gátolja a kurzus többi résztvevőjét
•    nem rendelkezik véglegesített regisztrációval, ergo nem fizetett, és ennek ellenkezőjét sem tudja igazolni
 

Adatkezelési tájékoztató

A SpaTrend Kft. (2096 Üröm, Kőbánya út 16., továbbiakban: Adatkezelő) által végzett kereskedelmi és szolgáltatási tevékenység során megvalósuló, valamint hírlevél feliratkozással összefüggésben történő személyes adatkezelés elveiről és gyakorlatáról.
A SpaTrend Kft. a rögzített személyes adatokat a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályokkal – így különösen a 679/2016 sz. Általános Adatvédelmi Rendelettel (GDPR), az adatvédelemre vonatkozó nemzetközi egyezményekkel, uniós jogi aktusokkal, valamint az egyéb alkalmazandó jogszabályokkal összhangban, a jelen tájékoztatónak megfelelően kezeli.
A jelen Adatkezelési Tájékoztatóban használt kifejezéseket a GDPR értelmező rendelkezései között meghatározott fogalmak szerint kell értelmezni. Érintett alatt érteni kell mind a SpaTrend Kft-től terméket vagy szolgáltatást megrendelő partnerek kapcsolattartóit, mind a terméket vagy szolgáltatást megrendelő partnereink által a szolgáltatásba bevont személyeket (jellemzően munkavállalók, megbízottak) is.

Adatkezelő: SpaTrend Kft.
Székhely: 2096 Üröm, Kőbánya út 16.;
Ügyvezető: Vezse Roland;
E-mail: roland.vezse@spatrend.hu
Telefonszám: +36 26 550 177

Adatkezelő az általa rögzített személyes adatokat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) rendelkezéseinek megfelelően kezeli.
Az adatkezelési hozzájárulás megadása önkéntes, vagy érdekmérlegelésen alapuló. Lehetséges módjai, mely egyben az adatkezelés célja is:
Kereskedelmi és szolgáltatási tevékenység igénybevétele
Tájékoztatás: hírlevél feliratkozás

1. Szolgáltatási tevékenység igénybevétele
•    Kezelt adatok köre: név, értesítési postacím, e-mail cím, telefonszám
•    Adatkezelés célja: szolgáltatási tevékenység végzése, melynek keretében az Adatkezelő az alábbi igények kiszolgálását végzi:
o    főzőtanfolyamok szervezése,
o    rendezvények szervezése és megtartása,
o    üzleti ajándékok átadása/ ajándékutalvány
o    reklamációk kezelése.
o    grill termékek használatát segítő karbantartási, használati tevékenységek.
•    Az adatok felvétele személyesen, papíralapon, vagy emailben történő kommunikáció esetén elektronikusan történik, illetve az Interneten keresztüli regisztráció esetén.
•    Adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása (2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja), vagy érdekmérlegelés (GDPR 6. cikk. 1.f)).
•    Adatok módosítása, helyesbítése: az Adatkezelőtől kérhető.
•    Adatkezelés időtartama, adatok törlése:
o    az érintettel folytatott folyamatos kommunikáció megszakadását követő 2 év;
o    a számviteli kötelezettségek teljesítése érdekében a 2000. évi C. törvény 169.§-a alapján 8 évig, illetve az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvényben meghatározott elévülési ideig;
o    az érintett kérelemére az Adatkezelő bármikor törli az adatokat a kérelem beérkezését követen haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül, amennyiben jogszabályi rendelkezés ezzel ellentétes kötelezettséget számára nem ír elő.
•    Adatkezelés nyilvántartási száma: a bejelentés megtörtént.

 2. Hírlevél feliratkozás
•    Kezelt adatok köre: név, e-mail cím, lakcím, telefonszám,
•    Hírlevél feliratkozás lehetséges módjai:
o    az Adatkezelő által üzemeltett weboldal(ak)on, mely esetben a feliratkozás tényéről Adatkezelő értesítő emailt küld a megadott email címre;
o    az Adatkezelőnek írásban, személyesen adott hozzájárulás.
•    A Hírlevél reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési célú megkeresés. A hírlevélre történő feliratkozás az érintett nevének és e-mail címének, esetenként postai levelezési címének és telefonszámának megadásával történik. A Hírlevélre történő feliratkozással az érintett beleegyezik, hogy megadott elérhetőségein az Adatkezelő saját ajánlataival keresse meg.
•    Adatkezelés célja: reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési célú megkeresés küldése
•    Adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása (2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja) a 2008. évi XLVIII. tv. 6.§ (1)-(9) bekezdésében, valamint a 2001. évi CVIII. törvény 13/A.§-14/C.§-aiban meghatározottak alapján.
•    Adatok módosítása, helyesbítése: Az adatok módosítása, helyesbítése az Adatkezelőtől kérhető.
•    Adatkezelés időtartama, adatok törlése: a hozzájárulás visszavonásáig, de maximum 3 évig (érdeklődéstől számított kereskedelmi lehetőség ideje);
•    Adattörlés az érintett kérelmére bármikor a kérelem beérkezését követen indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb 14 napon belül történik meg. A kérelem benyújtható a hírlevél alján található leiratkozó link lekattintásával, vagy az Adatkezelő részére küldött elektronikus vagy postai levélben.
•    Adatkezelés nyilvántartási száma: a bejelentés megtörtént.
Kiegészítés
•    A személyes adatok valódiságáért és pontosságáért kizárólag a Felhasználó tartozik felelősséggel. Az adatközlés hiányosságaiért, illetve a hibásan megadott adatokból adódó bármilyen következményért az Adatkezelő nem vállal felelősséget.
•    Az Adatkezelő megteszi a szükséges technikai és szervezési intézkedéseket, és megfelelő eljárási szabályokat alakít ki annak érdekében, hogy biztosítsa a személyes adatok biztonságát az adatkezelés teljes folyamata során.
•    A személyes adatok megismerésére az Adatkezelő, illetve az általa igénybe vett Adatfeldolgozók a hatályos jogszabályok szerint jogosultak. Az adatok feldolgozását az Adatkezelő megbízásából eljáró alábbi adatfeldolgozók végzi:
MiniCRM Zrt. Adószám: 23982273-2-42
https://www.minicrm.hu/adatvedelem/
Az adatfeldolgozás célja a weboldalon történt regisztrációk tárolása, kezelése.
SZERVERNET Kft. 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22. Az adatfeldolgozás célja a weboldal működéséhez szükséges tárhelyszolgáltatás.
•    Cookiek
A cookiek-ról részletes leírást talál itt: https://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie
Az adatkezeléssel kapcsolatos tájékoztatás az Adatkezelőtől írásban kérhető.
•    Az érintett személyes adatait a fentieken túl abban az esetben is törli az Adatkezelő, ha
o    az adatkezelés bármely okból jogellenes;
o    az adatkezelés célja megszűnt;
o    a törlést bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte;
o    a kezelt adatok köre hiányos vagy az adat téves, és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható, és az adattörlést jogszabály nem zárja ki.
•    Az érintett az Infotv.-ben meghatározott esetekben tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen.
•    Az Adatkezelő zárolja a személyes adatot törlés helyett, amennyiben a Felhasználó ezt kéri, vagy a rendelkezésre álló bármely információk alapján a törlés feltételezhetően sértené a Felhasználó jogos érdekeit.
•    Az Adatkezelő akkor biztosítja a jogszabályok által előírt jogorvoslati igények előterjesztésének lehetőségét, amennyiben az Érintett megfelelően igazolja személyazonosságát és az adattal fennálló kapcsolatát.
•    Bármely érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos vélt jogsérelem esetén az illetékes törvényszékhez, a fővárosban a Fővárosi Törvényszékhez is fordulhat vagy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. 
•    A jelen adatkezelési tájékoztató folyamatosan elérhető a weboldalakon, az Adatkezelő székhelyén, telephelyein, és minden esetben az adatfelvétel helyszínén (vásárok, rendezvények).
•    A papíralapú adatfelvétel esetén az érintett adatai megadásával, valamint aláírásával igazolja, hogy a jelen adatkezelési tájékoztató tartalmát megismerte, és kifejezett hozzájárulását adja személyes adatai itt meghatározott módon és célból történő kezeléséhez. Amennyiben az adatfelvétel elektronikus levélben történő kommunikáció útján történik,
•    Az Adatkezelő válasz e-mailben tájékoztatja az érintettet a jelen adatkezelési tájékoztató netes elérhetőségéről.

3. Főzőtanfolyamok/ Kurzusok
A kurzusok és az azokra beváltható Ajándékutalványok az online kitölthető és beküldhető jelentkezési/ megrendelési űrlap segítségével rendelhetők meg. A jelentkezési űrlapon az alábbi személyes adatok megadását kéri az Adatkezelő:

•    név;
•    e-mail cím;
•    számlázási /  postázási cím (név, irányítószám, város, utca, házszám);
•    telefonszám,

•    A fentieken túl, az Adatkezelő kezeli a megrendelés adatait: 
•    a megrendelés időpontját 
•     dátumát, a megrendelt szolgáltatást
•     annak árát és a megrendelés végösszegét
Az adatkezelés célja:
A megrendelések feldolgozása, a megrendelőkkel történő kapcsolattartás, a megrendelés rögzítése, az ahhoz kapcsolódó számviteli kötelezettség teljesítése.
Az adatkezelés jogalapja:
Az érintett önkéntes hozzájárulásán túl, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §-a, és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése.

Az adatkezelés időtartama:
A személyes adatok a vásárlás teljesítését követően a vásárló kérésére azonnal törlésre kerülnek, egyéb esetben a vásárláshoz kapcsolódó bizonylaton szereplő adatok megőrzésre kerülnek a vásárlásától számított meghatározatlan ideig.
Az Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. A Felhasználó email címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott email címről kizárólag ő veszi igénybe a szolgáltatást. A megadott email címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az email címet regisztrálta.
 
 
4. „Facebook” és „Instagram”
Az Adatkezelő elérhető a „Facebookon” és „Instagramon”.
Az Adatkezelő Facebook oldalán található üzenő falon közzétett hírfolyamára a Látogató az oldalon található „like”/ „tetszik” linkre kattintva iratkozhat fel, és az ugyanitt található „dislike”/”nem tetszik” linkre kattintva iratkozhat le, illetve az üzenő fal beállításai segítségével törölheti a nem kívánt, üzenő falon megjelenő híreket.
A hírlevélre a „Facebook” felhasználók a „Facebook connect” segítségével is feliratkozhatnak, mely esetén az email cím és a teljes név kerül be az Adatkezelő adatbázisába.
A Facebook oldal adatkezeléséről tájékoztatást a Facebook honlapján található adatvédelmi irányelvek és szabályzatból, a www.facebook.com címen kaphat.
Az Instagram alkalmazás kezelésében a www.facebook.com/help/instagram címen kaphat bővebb
tájékoztatást.
 Egyéb rendelkezések- GDPR (?) 
5. Nyereményjáték
 Az Adatkezelő esetenként nyereményjátékot szervez. A nyereményjátékban való részvételre papír alapú, vagy online regisztrációt követően van lehetőség, az alábbi adatok megadása után:
•    név;
•    lakcím;
•    telefonszám;
•    e-mail cím.

Az adatkezelés célja:
A nyereményjáték lebonyolítása, a kapcsolattartás annak érdekében, hogy a nyerteshez az Adatkezelő eljuttathassa a nyereményt.
Az adatkezelés időtartama:
A nyertes adatait az Adatkezelő a mindenkori adójogi és számviteli előírásoknak megfelelő ideig tárolja.

f. Vélemény és komment
A Honlapok Látogatóinak lehetőségük van értékelni az Adatkezelő termékeit és szolgáltatásait, valamint több helyen véleményüket is megírhatják, illetve hozzászólhatnak egy témához.
Az Ön hozzájárulása esetén véleményét nyilvánosságra hozhatjuk, illetve felhasználhatjuk marketing célokra.
A kezelt adatok köre:
Az azonosítószám, dátum, időpont, felhasználónév és/vagy név, a látogató számítógépének IP címe, az értékelés, valamint a szöveges értékelés során esetlegesen megadott további személyes adatok.
Amennyiben hozzájárul, a következő adatokat hozhatjuk nyilvánosságra: dátum, időpont, felhasználónév és/vagy név, az értékelés, valamint az értékelés szövege.
Az adatkezelés célja:
A szolgáltatások fejlesztése, a látogatók értékeléseinek nyilvánosságra hozatala, dokumentálása, a látogatók személyének megkülönböztetése.
 

EGYÉB RENDELKEZÉSEK
ADATBIZTONSÁG
Az Adatkezelő biztosítja annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították, vagy továbbíthatják, mely személyes adatokat, mely adatot mikor és ki vitte be a rendszerbe, és a rendszer üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát. Az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készül.
Az Adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, azokat illetékteleneknek nem szolgáltatja ki. A személyes adatokat védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. A személyes adatok technikai védelmének biztosítása érdekében minden biztonsági intézkedést megtesz.
ADATTOVÁBBÍTÁS
 
Az Adatkezelő kizárólag a jelen Adatkezelés Tájékoztatóban jelzett adatfeldolgozók és adatkezelők felé továbbíthatja az Ön személyes adatait, kizárólag a jelen Adatkezelés Tájékoztatóban foglaltak szerint. A részletezett adatkezelésekhez történő hozzájárulással, Ön az adatok szükségszerű továbbításához is hozzájárul. Más adatkezelők részére, csak az Ön előzetese hozzájárulását követően továbbíthatja az Adatkezelő az Ön személyes adatait.
Az Adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jogszabályban meghatározott esetekben az érintett külön hozzájárulása nélkül is, az általa kezelt személyes adatokat az illetékes hatóságok, bíróságok részére azok megkeresésének megfelelően átadja.
ADATFELDOLOZÓ

•    A weblapok karbantartását ……………....
•    A weblap tárhelyét a ………………………
•    A számlákat…………………………………
•    A facebookon feliratkozók adatait a Zapier, Inc. (székhely: 548 Market St #62411San Francisco, California 94104) szervere is tárolja. (a Privacy Shield listán jelenleg aktív)
•    A hírlevlek küldését ………………………
•    Az online reklámkampányok beálítását és futtatását a ……………………………….
•     


JOGOK ÉS JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK
 
Tájékoztatás
 Az Adatkezelő fent megjelölt címére eljuttatott kérelmére a kérelem benyújtásától számított legfeljebb 30 (harminc) napon belül Az Adatkezelő – azonos adatok tekintetében évente egy alkalommal térítésmentesen, ezen felül térítés ellenében- közérthető formában tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
Az Adatkezelő az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
A tájékoztatás esetleges megtagadása esetén Az Adatkezelő írásban közli az érintettel, hogy a felvilágosítás megtagadására mely törvény mely rendelkezése alapján került sor és tájékoztatja az érintettet a jogorvoslati lehetőségekről.

Törlés és zárolás
A személyes adatot törölni kell, ha:

•    kezelése jogellenes;
•    az érintett azt kéri;
•    az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy azt törvény
nem zárja ki;
•    az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje
lejárt;
•    azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.
Törlés helyett az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
A törlésről, vagy zárolásról az Adatkezelő értesíti az érintettet, továbbá mindazokat, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára esetlegesen továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
Ha az Adatkezelő az érintett törlésre vagy zárolásra irányuló kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 (harminc) napon belül írásban közli a kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait és tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.
Tiltakozás

1.    Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen

•    ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;

•    ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint

•    egyéb, jogszabályban meghatározott esetben.


Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 (tizenöt) munkanapon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.
Ha az Adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
Ha az érintett az Adatkezelő döntésével nem ért egyet, illetve ha az Adatkezelő a 15 (tizenöt) munkanapos határidőt elmulasztja, az érintett – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 (harminc) munkanapon belül – bírósághoz fordulhat.
 
2.    Bírósági jogérvényesítés
Az érintett a jogainak megsértése esetén az Adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Ilyen esetben azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, Az Adatkezelő köteles bizonyítani.
A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.
Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére kötelezhet. A bíróság elrendelheti ítéletének nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett e törvényben védett jogai megkövetelik.
Az érintett a személyiségi jogaink megsértése esetén az Adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bírósági eljárásra az Adatvédelmi törvény 22. §-ban, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény Első Könyv, harmadik rész, XII. Címében (2:51. § – 2:54. §) foglaltak, valamint az egyéb a bírósági eljárásra vonatkozó jogszabályi előírások irányadóak.
 
3.    Kártérítés és sérelemdíj
Ha az Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével kárt okoz, vagy az érintett személyiségi jogát megsérti, az Adatkezelőtől sérelemdíj követelhető. Az Adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.
Az érintettel szemben az Adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is, és az Adatkezelő köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is. Az Adatkezelő mentesül a felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető sérelemdíj annyiban, amennyiben az az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.
 
EGYÉB

Az Adatkezelő bármikor jogosult jelen Adatkezelési Tájékoztató foglaltakat módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba, arról a honlapon tájékoztatjuk.
 

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.