A paprika, avagy "pogánybors" Serényi Zsolttal


Kevés olyan alapanyag van, amiről azt mondhatjuk, hogy már jól ismerjük: ilyen például a paprika. Annak dacára, hogy csak ritkán használjuk ki a benne rejlő lehetőségeket. Egy növény, amit a kezdetekben inkább dísznövényként termesztettek annyira meghatározóvá vált a magyar konyhában, hogy ma már elképzelhetetlen, hogy magyaros étel paprika nélkül készüljön, pedig létezik olyan felhasználási módja, amit csak ritkán vagy talán soha nem próbáltunk még ki.

Ezen a bemutatón kifejezetten a paprikára fogunk fókuszálni. Miért pont a paprikára? Egyrészt azért, mert szeretnénk megmutatni, hogy mit hozhatunk ki belőle a grillen, és mert a legtöbb grill ételnek az alapja.  Persze azért is, mert a leggyakrabban használt alapanyag a BBQ szószokban. Texasban például előszeretettel magyar paprikát használnak. Azt, hogy milyen formában és hányféleképpen lehet a paprikát felhasználni ezúttal a BBQ-ban és grillben is jártas, Magyarország kiemelt séfje: Serényi Zsolt fogja bemutatni.

A menü:

Előétel: Bárány kebab, sült paprika, kápia krém
Főétel: BBQ csirke paprikás, nok & cheese
Desszert: Kókuszos-paprikás banán, fehér rum
 

Kinek ajánljuk:

 

  • azoknak akik évszaktól függetlenül imádnak grillezni és a szabadban lenni
  • azoknak, akik a szeretik a paprikát és új ötleteket gyűjtenének a felhasználásához
  • azoknak akik bbq hazai mesterétől szeretnék ellesni az alapfogásokat, és elsajátítani a részleteket is
  • azoknak, akik szeretnek új dolgokkal kísérletezni
  • azoknak, akiknek van már faszenes grilljük és szeretnék jobban kihasználni, újabb lehetőséget felfedezni benne
  • családoknak, akik keresik az alternatív lehetőségeket a közös időtöltésre
  • azoknak, akik szívesen mozdulnak ki a komfortzónájukból és próbálkoznak valami újjal

Jelentkezem a kurzusra

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.