Kevés olyan alapanyag van, amiről azt mondhatjuk, hogy már jól ismerjük: ilyen például a paprika. Annak dacára, hogy csak ritkán használjuk ki a benne rejlő lehetőségeket. Egy növény, amit a kezdetekben inkább dísznövényként termesztettek annyira meghatározóvá vált a magyar konyhában, hogy ma már elképzelhetetlen, hogy magyaros étel paprika nélkül készüljön, pedig létezik olyan felhasználási módja, amit csak ritkán vagy talán soha nem próbáltunk még ki.
Ezen a bemutatón kifejezetten a paprikára fogunk fókuszálni. Miért pont a paprikára? Egyrészt azért, mert szeretnénk megmutatni, hogy mit hozhatunk ki belőle a grillen, és mert a legtöbb grill ételnek az alapja. Persze azért is, mert a leggyakrabban használt alapanyag a BBQ szószokban. Texasban például előszeretettel magyar paprikát használnak. Azt, hogy milyen formában és hányféleképpen lehet a paprikát felhasználni ezúttal a BBQ-ban és grillben is jártas, Magyarország kiemelt séfje: Serényi Zsolt fogja bemutatni.
A menü:
Előétel: Bárány kebab, sült paprika, kápia krém
Főétel: BBQ csirke paprikás, nok & cheese
Desszert: Kókuszos-paprikás banán, fehér rum
Kinek ajánljuk: