Steak style no1


Lágy és omlós, puha és szaftos. Ilyen húsra vágysz? Bár igaz, hogy ez nemcsak a bélszín lehet, de most mi mégis azt fogjuk bemutatni, hogy mennyire fantasztikus steaket lehet sütni belőle! A bélszín avagy vesepecsenye bármilyen meglepő de mégis igaz, hogy a  legdrágább és legjobb minőségű marhahús fajta. Ez a nagyon csekély zsírtartalmú izom, hosszúkás, keskenyedő, henger alakú és nem sokat dolgozik a szarvasmarha életciklusa során, ebből kifolyólag sokkal puhább és porhanyósabb étel készülhet belőle, mint a többi részéből.
A hátszín a marha gerincén kívül futó izomtömeg. De tényleg az a jó hátszínt, ami a közhiedelemmel ellentétben finom kis apró zsírszövetekkel erezett vagy inkább márványozott? Hogyan érdemes elkészíteni és milyen köret passzol hozzá a leginkább? Milyen grillen és milyen sütési technikával ajánlott elkészíteni? Ezekre a kérdésekre mind választ adunk ezen a vacsoraesten.
 

Menü: 

Előétel: Bélszín – grillezett idény gyümölccsel és kéksajttal
            angol név: tenderloin vagy francia filet mignon 
Főétel: Hátszín steak – héjában sült törtburgonya pecsenyelével és 
            angol név: shirloin steak
Ráadás: Grillezett velős csont – fokhagymás pirítós baguette
 


Jelentkezem a kurzusra

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.