Lágy és omlós, puha és szaftos. Ilyen húsra vágysz? Bár igaz, hogy ez nemcsak a bélszín lehet, de most mi mégis azt fogjuk bemutatni, hogy mennyire fantasztikus steaket lehet sütni bel?le! A bélszín avagy vesepecsenye bármilyen meglep? de mégis igaz, hogy a legdrágább és legjobb min?ség? marhahús fajta. Ez a nagyon csekély zsírtartalmú izom, hosszúkás, keskenyed?, henger alakú és nem sokat dolgozik a szarvasmarha életciklusa során, ebb?l kifolyólag sokkal puhább és porhanyósabb étel készülhet bel?le, mint a többi részéb?l.
A hátszín a marha gerincén kívül futó izomtömeg. De tényleg az a jó hátszínt, ami a közhiedelemmel ellentétben finom kis apró zsírszövetekkel erezett vagy inkább márványozott? Hogyan érdemes elkészíteni és milyen köret passzol hozzá a leginkább? Milyen grillen és milyen sütési technikával ajánlott elkészíteni? Ezekre a kérdésekre mind választ adunk ezen a vacsoraesten.
Menü:
El?étel: Bélszín – grillezett idény gyümölccsel és kéksajttal
angol név: tenderloin vagy francia filet mignon
F?étel: Hátszín steak – héjában sült törtburgonya pecsenyelével és
angol név: shirloin steak
Ráadás: Grillezett vel?s csont – fokhagymás pirítós baguette