Ázsia X BBQ


Ázsiáról sok minden eszünkbe juthat, de ha azt tartjuk szem előtt, hogy mi az, ami egy BBQ vagy grill rajongónak először bevillanhat, akkor biztosan nem nyúlunk mellé ha azt mondjuk, hogy a fűszerek.

A fűszerek elsősorban növényekből és gombákból, valamint állatokból és ásványokból nyert anyagok. Hatóanyagaik miatt ételeink elkészítéséhez, tartósításához és ízesítéshez is felhasználjuk. Jelentőségük nemcsak abban rejlik, hogy megízesítik az ételeinket, de számos olyan élettani hatással bírnak, melyek elengedhetetlenek az egészséges szervezet működéséhez is, például nagyban segítik a bevitt ételek emésztését.

Mivel a "helyes fűszerezés a konyhaművészet, komoly próbája" és bár ezen a kurzuson nem patikamérlegen mérjük majd ki a fűszerek adagolását, de minden tudtásunkat bevetjük, hogy megmutassuk a varázslatos ázsiai fűszerek remek felhasználási lehetőségeit a BBQ-ban. 

Mindezeken felül, az esemény középpontjában a Kamado Joe fog állni. Mindegyik fogásba kerül majd olyan elem, amit indirekt, Barbecue technikával készül.

Tudtátok, hogy a Kamadó is ázsiai eredetű? Az eredetileg Japánból származó, de számos ázsia konyhában használt, ovális tojás alakú sütőkben a kiválóan szabályozható a legáramlás, ami elengedhetetlen a faszén visszafojtásához, vagy felizzításához. Ebből kifolyólag nagyon sok oldalúan használhatóak. Legyen szó direkt grillezésről, indirekt meleg füstölésről (barbecueról), pizzasütésről, wok-ozásról, nyárson sütésről, ezek a faszenes kerámia sütők bármikor megállják a helyüket egy modern konyhai környezetben is a mai napig. Persze fontos beltéren a jó befúvás/elszívás aránya. 

A vacsorát közösen, 4 óra alatt készítjük el minden mozzanatot bemutatva, hogy legközelebb, amikor már a saját otthonotokba hívjátok a vendégeket, egyszerűen és tökéletesen menjen minden: az alapanyag előkészítéstől a sütésen át a tálalásig.

A menü:

Előétel: Friss tavaszi tekercs pulled porkkal töltve- édes-chili sauce  
Főétel: Com Vit Bowl - BBQ Kacsacomb, Rizstészta, savanyított zöldségek, málnaecetes-menta saláta  
Desszert: Füstös Sticky rice - Mango

Kinek ajánljuk:

  • azoknak akik évszaktól függetlenül imádnak grillezni és a szabadban lenni
  • azoknak, akik a szeretik a paprikát és új ötleteket gyűjtenének a felhasználásához
  • azoknak akik bbq hazai mesterétől szeretnék ellesni az alapfogásokat, és elsajátítani a részleteket is
  • azoknak, akik szeretnek új dolgokkal kísérletezni
  • azoknak, akiknek van már faszenes grilljük és szeretnék jobban kihasználni, újabb lehetőséget felfedezni benne
  • családoknak, akik keresik az alternatív lehetőségeket a közös időtöltésre
  • azoknak, akik szívesen mozdulnak ki a komfortzónájukból és próbálkoznak valami újjal

Jelentkezem a kurzusra

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.