Dél- Afrika


A dél-afrikai ételekre a klasszikus európai konyha mellett az ázsiai és az egzotikus fűszerek egyaránt hatottak. A dél-afrikaiak legalább annyira szeretik a grill ételeket, mint az amerikaiak. 

Még az iskola napokon is felállítanak az udvarban grillezőket, ahol a gyerekek a szülőkkel együtt készítik el ezeket a hihetetlenül finom vadhús ételeket. A halakat vagy pácolást követően grillezik, vagy sóval, borssal, fokhagymával kenik be, és úgy sütik meg. Itt mindenki annyira szeret sütögetni, hogy szinte minden házban külön helyet alakítanak ki a grillezésre, és hát természetesen az éttermeikben is van mindig grillezett ételkínálat is. Szóval Dél-Afrika egy olyan hely, ahol nyugodtan mondhatjuk, hogy a grillezésnek hagyománya van, és mindamellett nagyon népszerű is. 


Az egyik jellegzetes grill ételük a baari, ami tulajdonképpen egy grill kolbász, és olyannyira fontos a dél- afrikaiak életében, hogy külön nemzeti napot szentelnek neki. Ez lenne hát a National Braai Day! Desmond Tutu Nobel-békedíjas dél-afrikai bantu származású egyházi vezető, Johannesburg anglikán érseke volt az, aki a “One nation, one braai”  mondatot mondta. Mi sem fejezi ki jobban mit is jelent ez a kolbász Dél-Afrikának. 

Menü:

Előételként egy könnyű currys rizses csirkesaláta, ami kellemesen fűszeres előétel, és felkészíti az érzékeinket az afrikai utazásra. Főtéletkén bobotia-t, az egyik legjellemzőbb dél-afrikai fogást tálaljuk, mely egyszerre édes és varázslatos mint az afrikai táj. És természtesen nem maradhat el az előre beharangozott baari kolbász sem. Desszertként pedig malva pudingot szervirozunk. 
 


Jelentkezem a kurzusra

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.