Közös vacsoraestünk az Instant Nights-al ezúttal Dél- Afrikába repít bennünket!
A dél-afrikai ételekre a klasszikus európai konyha mellett az ázsiai és az egzotikus f?szerek egyaránt hatottak. A dél-afrikaiak legalább annyira szeretik a grill ételeket, mint az amerikaiak.Még az iskola napokon is felállítanak az udvarban grillez?ket, ahol a gyerekek a szül?kkel együtt készítik el ezeket a hihetetlenül finom vadhús ételeket. A halakat vagy pácolást követ?en grillezik, vagy sóval, borssal, fokhagymával kenik be, és úgy sütik meg. Itt mindenki annyira szeret sütögetni, hogy szinte minden házban külön helyet alakítanak ki a grillezésre, és hát természetesen az éttermeikben is van mindig grillezett ételkínálat is. Szóval Dél-Afrika egy olyan hely, ahol nyugodtan mondhatjuk, hogy a grillezésnek hagyománya van, és mindamellett nagyon népszer? is.
Az egyik jellegzetes grill ételük a baari, ami tulajdonképpen egy grill kolbász, és olyannyira fontos a dél- afrikaiak életében, hogy külön nemzeti napot szentelnek neki. Ez lenne hát a National Braai Day! Desmond Tutu Nobel-békedíjas dél-afrikai bantu származású egyházi vezet?, Johannesburg anglikán érseke volt az, aki a “One nation, one braai” mondatot mondta. Mi sem fejezi ki jobban mit is jelent ez a kolbász Dél-Afrikának.
Menü:
El?ételként egy könny? currys rizses csirkesaláta, ami kellemesen f?szeres el?étel, és felkészíti az érzékeinket az afrikai utazásra. Borkíséret: Wetshof Estate - Sauvignon Blanc - Dél-Afrika
F?téletkén bobotia-t, az egyik legjellemz?bb dél-afrikai fogást tálaljuk, mely egyszerre édes és varázslatos mint az afrikai táj. Borkíséret: Golden Kaan - Pinotage - Dél-Afrika
És természtesen nem maradhat el az el?re beharangozott baari kolbász sem. Borkíséret: Golden Kaan - Pinotage - Dél-Afrika
Desszertként pedig malva pudingot szervirozunk. Borkíséret: Vulture - Moscato