India


A fekete arany: a bors! Az elmúlt egy-két évtizedben talán az egyik legfelkapottabb egzotikus konyha az indiai.

Indiában minden mélyen vallási alapú, így az étkezések is.  Bizonyos fajta húsokat illetve ételeket csak bizonyos kasztrendszerben születettek esznek. Ezen túl pedig az évszakok is meghatározzák az étrendet. A legjellegzetesebb viszont a fűszerezésük, és nem véletlen, hogy ez jelenti az egyik legfőbb bevételi forrást is Indiában. A fűszer már az ókorban is az egyik legfontosabb kereskedelmi árunak számított. A feketearanyként is számon tartott borsot például nemcsak ízesítésre, hanem tartósításra is használták és használják a mai napig.  A kurkumát is előszeretettel használják nemcsak fűszerezésre, hanem kelmék színezésére is. 

 

Menü:

Előételként egy  édes kókuszos mazsolás édességet a Sooji lado-t tálaljuk, melyet a kardamom fűszeressége tesz igazán csábítóvá. A Gobi India legkedveltebb előétele. Éttermekben és otthon is gyakran készítik. Akár egész nap fogyasztják snack-ként ez a fűszeres karfiolt. 
Magyarországon a halászlé vita megoldatlan kérdés, amíg világ a világ. Nem is akarunk igazságot tenni, ezért Indiai halászlével csábítjuk vendégeinket egy távoli utazásra. A Tandori Tikka bárány nyársak
igazi fűszer orgiának számítanak. Kavargó ízek illatok, mintha az indiai forgatagba csöppennénk egy pillanat alatt.


Jelentkezem a kurzusra

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.