Portugália ízei


Portugália fenséges ízvilága Broil King gázgrillen

 

 

 

Portugália konyham?vészete igazán sokszín?, sok fogásuk a grillezésre m?vészetére épül.

Az ott él? lakosok igazi ínyencek, életükben fontos szerepe van az evésnek és a különleges fogásoknak. 

Portugália déli területein a halételek és a könny? grill húsok a jellemz?ek, hiszen az Atlanti-óceán kínálta páratlan lehet?ségek er?teljesen befolyásolták ezen terület gasztronómiáját. 

Az ország nemzeti étele a Bacalhau, azaz a t?kehal, amit el?szeretettel grilleznek.

Úgy tartják, hogy az igazi portugál háziasszony az év minden napjára tud egy t?kehal receptet!

Ez a szárított, sózott t?kehal minden régió alapanyaga, míg Algarve, ( Portugália 10 történelmi tartománya közül a legdélebbi ) igazi specialitása a Cataplana, mely sertésb?l, rákból vagy kagylóból és zöldségekb?l készült, fokhagymás egytálétel.

 

A Grillezett csirkét a portugálok Frango Assado-nak, azaz Piri-piri csirkének hívják. Különlegessége a pác, melyet grillezés közben kennek a húsra, valamint a csirke szokatlan tálalási formája. 

Ennél a tipikusan portugál grill ételnél minden ínycsiklandó falat átitatja a szájpadlást a húsból és a pácból származó levekkel.

A “Frango Assado com piri-piri” ötlete Afrikából származik. A felfedezések korában a portugál felfedez?k beutazták Afrikát és számos új f?szerrel találkoztak, köztük a zúzott chilipaprika szósszal, amelyet ma piri-piri vagy peri-peri néven ismernek, tartózkodási helyét?l függ?en. Ezt a mártást visszahozták Portugáliába, így ma már a kulináris alapanyagok közé tartozik, és általában sok recept kihagyhatatlan alapanyaga.

A piri-piri szósz hozzáadása ellenére ez az étel egyáltalán nem csíp?s és a chilipaprika szósz egyedi ízt ad az ételnek, nem pedig csíp?sséget.

 

A menü, amit az oktatáson résztvev?k profi Grillmester segítségével elkészítenek a következ?:

 

- Cataplana de Marisco – kagyló, garnéla, fehérbor és petrezselyem pirítóssal

- Frango assado (Piri-piri csirke – egészben, szétnyitva)

-  Grillezett fokhagymás vajas t?kehal (Bacalau) – koktélparadicsom hallével és spenót levéllel

 

Ezt a kurzust azoknak ajánljuk, akik valami többre vágynak, mint a tipikus grillhúsok elkészítése, akik szeretik a különleges f?szereket, akiket elvarázsol Portugália hangulata, ízvilága, akik rajonganak a tengeri ételekért és valami olyat szeretnének tálalni vendégeiknek, ami minden érzékükre hatással van.


Jelentkezem a kurzusra

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.