Hamburgerezni trendi, jó hamburgert készíteni pedig kihívás. Eredete messzire nyúl vissza, és ha azt gondolnák, hogy a elnevezés pusztán csak megtévesztés, akkor jöjjön most egy rövid történelmi áttekintés a gyanú eloszlatása végett. A hamburger elődje a szendvics. A 16. században John Montagu Sendwich grófja, kenyérszeletek közé tett húsdarabokkal vezette be a szendvics fogalmát a köztudatba. Ennek a zsemle közé tett elterjedt változta vált népszerűvé a Németországban. A 19. században a nagy kivándorlás idején az Egyesült Állmokba induló hajók java része a hamburgi kikötőből indult. A kivándorlók mindig vittek az útra magukkal szendvicset, amit aztán később a néphagyomány hamburgernek nevezett el. Ez hát az erdete, de, hogy mitől lesz igazán jó a hamburger, milyen alapanyagokat kell beszerezni hozzá azt fogjuk bemutatni ezen a vacsoraesten.
Előétel: Rostélyos – Pepper steak stir fry
angol név: chuck steak
Főétel: Hamburger – parmezánnal, worchestershire szósszal és minden
földi jóval
Desszert: Gyümölcs nyárs – ananász, banán és marshmallow