Amerika valószín?, hogy nem a gasztronómiájáról híres. De ha azt mondjuk, hogy BBQ, akkor abban biztosak lehetünk, hogy BBQ-ás bölcs?je, alfája és ómegája: Amerika.
A kontinens felfedezése után az európai telepesek saját konyhakultúrájuk vitték tovább, és honosították meg az Újvilágban. Nem meglep? tehát, ha az Amerikai Egyesült Államokon belül több régión belüli stíluskülönbség is akad. Egyesek szerint óriási, mások szerint kisebb eltérések vannak a különböz? területek között. Van ahol szent és sérthetetlen a technológia, és van ahol mindez nem számít, mert a lényeg a sütés szenvedélyén van. De tulajdonképpen minél több és nagyobb az eltérés, számunkra annál több lehet?ség rejlik ennek a felfedezésében. Területileg talán a legizgalmasabb Texas, de Dél- Kalifornia és Kansas a legismertebb.
Menü:
El?étel
Jacket Potato, azaz héjában sült burgonya vajjal tejföllel és cheddáral valamint újhagymával.
BBQ tál lassú t?zön füstölt húsokkal
A marhaszegy a BBQ királya tömény mindent átható marha íze, a texasi szentháromsággal azaz sóval, borssal és füsttel.
A sertés oldalas ha megfelel?en f?szerezett, akkor olyan komplex ízeket varázsol a szánkba, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy valójában sós, édes, f?szeres vagy ecetes ízt érzünk.
A pulled pork talán a legismertebb BBQ fogás, ami semmilyen menüb?l sem maradhat ki. Érdekessége a többféle húsrész keveredése és a komplex f?szerezés.
Köretnek pedig a mindenkori a coleslaw-t, mac&cheese-t és ecetes jalapenot adunk.
Desszert
New York chees cake áfonya öntettel karibi rummal és barna cukorral.